torstai 26. maaliskuuta 2015

ollaksesi pro-triathlonisti...

Pari vuotta sitten korkean paikan leirillä tapasin vammattoman pro-triathlonistin, joka tällä hetkellä kuuluu maailman ehdottomaan kärkeen. Hän aloitti juuri kautensa Abu Dhabin maailman cupin kilpailusta, ja tavoitteena saada paikka RIO:n olympialaisiin. On ollut mielenkiintoista seurata hänen harjoitteluaan, mutta ennen kaikkea olen oppinut, mitä pro-tason urheilijalta vaaditaan.

1. Be extraordinary.

Se ei riitä, että olet erinomainen voittaaksesi kultaa. Sinun täytyy olla jotain vielä enemmän.

2. No excuses.

"Oli liian kuuma", "Laseihin meni vettä", "Huono tankkaus"... Huippu-urheilijat eivät sano mitään. He ottavat vastuun huonoistakin tuloksista.

3. They do it.

Huippu-urheilija lukee treeniohjelman, ja tekee sen mukaan riippumatta sisällöstä. Itse menin eilen Esportin sisäradalle juoksemaan. Sain treeniohjelman 5min ennen harjoituksen alkua: 6*1200m AVG HR 175-180. Tietysti, olihan se raskasta, mutta jos haluan erottua erinomaisesta urheilijasta, voin vain vastata viestiin: OK.

4. Champions are made when no one is watching.

Jokainen tietää, ettei huipulle pääse ilman harjoittelua. Ei edes treeni-selfieitä tarvita todistamaan sitä. Huippu-urheilija harjoittelee, vaikkei valmentaja ole paikalla.

5.  SOME dream about goals...we make em.

Näin hän kirjoitti juomapullooni. Huippu-urheilija asettaa tavoitteita 8-10 vuoden päähän, tekee joka päivä sen eteen töitä, ja on varma, että lopulta kova työ palkitaan.


Losers complain, champions train,

- Liisa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti