maanantai 26. toukokuuta 2014

Besancon ITU World Paratriathlon event.

Palasimme viime yönä takaisin Suomeen. Matka oli onnistunut, ensimmäisestä triathlon-startista selviydyin maaliin asti.

Kilpailupaikkana toimi Ranskassa sijaitseva Besancon. Lähin lentokenttä sijaitsi Genevessä, josta jatkoimme matkaa autolla. Onnekseni en ollut ratin takana, pyörälläkin oli ongelmia ymmärtää liikennettä. Matkustimme Besanconiin jo torstaina, jotta ehdimme tutustua reittiin.

Tässä sitä uitiin.

Kilpailureitti on omasta mielestäni hyvä. Uintiosuus suoritettiin joessa, jossa myötävirtaus oli aikas kova. 750m taittui itseltäni aikaan 7min13s. Vaikeinta itselleni oli pysyä reitillä, koska virtaus vei helposti ulos, eikä poijujen kiertäminen enää onnistunut. Heikoimmilla uimareilla oli ongelmia selviytyä maaliin asti, ja osa vaihtoikin vapaauinnin tasatahti selkään.

Ensimmäinen vaihto, uinnista pyöräilyyn, oli hidas; 2.57. Kilpailuissa toimiva avustajani Marko Törmänen oli hetkellisesti kadoksissa ja vaihtosuunnitelmamme ei täydellisesti toiminut. Markon rooli oli ensimmäisessä vaihdossa tuoda minulle sauvat rantaan, kiskoa märkäpuku pois ja nostaa pyöräni maahan. Kilpailuissa minulla saa olla 1-2 avustajaa, jotka auttavat vaihdoissa.

Pyöräilyosuus lähti hieman kehnosti liikkeelle, kun kolaroin ensimmäisessä käännöksessä tandem-pyörän kanssa. Parin minuutin päästä olin kuitenkin jo hyvässä vauhdissa, kaikki raajat tallella. Pyöräreitti oli ihan mukava. 9.5km lenkki kierrettiin kahdesti, joka sisälsi kolme mäkeä ja pari tiukempaa käännöstä. Aluksi itselleni oli vaikeata havainnoida liikennettä, kun osa kilpailijoista liikkui käsipyörällä lähes maantasalla, ja tandem-pyöräilijät polkivat lähes kaksinkertaista vauhtia itseeni verrattuna. Pyöräosuus kesti 48.05.

Toinen vaihto, pyörästä juoksuun, sujui paremmin. Juoksu lähti hyvin liikkeelle. Reitti kulki kaupungissa. Maasto oli vaihteleva; asfalttia, ruohikkoa, mukulakiveä, soraa... Reitti oli hieman huonosti merkitty, ja juoksin ylimääräiset 200m. Olimme katsoneet reitin kartalta, mutta emme käyneet reittiä läpi, koska tosiaan kulki keskustassa. Juoksu kulki aikaan 32.50. Olin erittäin tyytyväinen juoksuvauhtiini.

Maalissa loppuaikaan 1.32.2, toinen sija. Olin tyytyväinen. Pyöräily-ja juoksuosuus eivät ole vielä kansainvälistä kärkeä, mutta kehitettävääkin on vielä paljon.