maanantai 2. marraskuuta 2015

urheilijan elämää.

Kello on 5.20, maanantai-aamu. Tosin urheilijalle viikonpäivällä ei niinkään ole väliä, aamutreenit kuitenkin. Wakeup-light -herätyskello lupaa lempeää herätystä aamuihin, tänään ei onnistunut. Kahden torkun jälkeen on aika nousta. Sanovat, ettei torkuttamisessakaan ole mitään hyötyä. No, onneksi ei voi herätä väärällä jalalla, on vain yksi vaihtoehto. Kompastun, otsa suoraan pyörän stongaan. Hitto, joku on jättänyt jalan juuri tielleni. Itsemurhayksiön etuuksia, aamutreeneihin 75cm. Kaurapuuro liedelle. 

6.05 aloitan. Kolme tuntia paikallaan polkien, tasaisella 130 sykkeellä. Robin Schulzin kappale "Sugar" soi repeatina, ja koneelta seuraan ensimmäisen australiaisen elefantin syntymistä. Kolme tuntia poljettu. Huoneen lämpötila on 31 astetta, noh onhan Rio:ssakin lämmin. Lasillinen pepsimaxia viinilasista maistuu taivaalliselta. Arjen luksusta. 

10.00 herätys aivot! Pitäisi saada kandin työ kirjoitettua. Optogenetiikan sovelluksia. Kolme kappaletta, kolme tuntia. Hitaasti, mutta varmasti. Tiskikone piippaa. Fairy ei ollut tiskikonetabletille hyvä korvike. Vaahtobileet. Kauhon sheikkerillä vaahtoa lavuaariin. 

16.00 kävelen sukset kädessä Kivikon hiihtohalliin. Pari tuntia 400m lenkkiä kiertäen, parikymmentä kertaa pyrstöllään. Hienosti luistaa. Iphone jäätyy, ja musiikki loppuu. Noh, eihän tässä ole kuin 1h48min jäljellä. 89-vuotias herra neuvoo: " Jousta polvista, niin pääset kovempaa". Niinpä. Tasatyöntö alkaa tuntua ojentajissa. Vauhti lähentelee uintinopeuttani. Suomalainen kestävyysurheilija. 

Istahdan saunan lauteelle. Ravistan sheikkerissä vanilja- palautusjuomaa. Kermainen maku saa pienen twistin fairy:sta. Olisi ehkä kannattanut huuhdella vaahto-episodin jälkeen. 

Lidlissä on pari muutakin. Onneksi vihanneksia ei tarvitse punnita. 

Makaan lattialla. Foam roller pään alla, ja televisiosta tulee  Nikke Lignellin Vitaepro - mainos, 5 minuutin musikaaliversio. Onneksi salkkarit alkavat. 

Urheilijan elämää.

Hyvää marraskuun alkua, 

- Liisa  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti